WordPress Handleiding voor beginners

Voor beginnende WordPress website gebruikers is er een gratis Nederlandstalige WordPress handleiding opgezet. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om helemaal zelf je WordPress website stap voor stap te kunnen maken: vanaf het uitzoeken van een geschikte webhost en het stap voor stap installeren van WordPress tot het beter beveiligen van je website. Ook zijn de onderdelen in deze WordPress handleiding in simpel Nederlands beschreven, zonder allerlei vaktermen die voor verwarring kunnen zorgen.

Het overzicht op deze pagina brengt je gemakkelijk naar de verschillende tutorials die beschikbaar zijn op deze website. De tutorials zijn ook weer opgedeeld in verschillende onderwerpen. Mocht je bijvoorbeeld WordPress al geïnstalleerd hebben, dan kan je op deze manier de berichten onder ‘WordPress installeren’ al overslaan.

Alvast heel veel succes met het opzetten van je eigen website en mocht je ergens tegenaan lopen, neem dan gerust contact op of laat een reactie achter bij het betreffende bericht.

Voorbereiding

Voordat je met een WordPress website begint, is het natuurlijk handig om te weten wat er allemaal bij komt kijken. Een goede voorbereiding zorgt er namelijk voor dat je straks alles uit je website kunt halen!

WordPress installeren

Je kunt WordPress op verschillende manieren installeren. Heb je liever eerst een test omgeving om alles uit te proberen, dan is een lokale installatie iets voor jou.

WordPress basis Instellingen

Nu WordPress op je website geïnstalleerd is, zijn er nog een aantal onderdelen die je langs moet lopen. Dit zijn je eerste stappen in de richting van je eigen website.

Website uiterlijk

Een eigen website beschikt natuurlijk over een eigen uiterlijk. Leer hier alles over de thema’s die door WordPress worden gebruikt om tot een eigen uiterlijk te komen.

Berichten & Pagina’s

Een website is natuurlijk niks zonder tekst. In WordPress zijn er twee manieren waarop tekst kan worden weergegeven op je website: via berichten of pagina’s. Leer hier wat ze inhouden en hoe je ze zelf kunt aanmaken.

Media beheren

Fleur je website op met verschillende foto’s, video’s en galerijen. Past een foto niet goed in een bericht? Geen nood: hij is in WordPress zelf ook te bewerken.

Menu

Zonder menu is het lastig navigeren op je website. Leer hier hoe je met het standaard WordPress menu overweg gaat of hoe je een eigen menu kunt samenstellen.

Widgets & Sidebar

Pas je website snel aan met kleine uitbreidingen en richt de sidebar van je website naar eigen wensen in.

WordPress Plugins

Voor WordPress zijn er veel (gratis) uitbreidingen beschikbaar. Voor bijna alles wat je kunt bedenken is namelijk wel een plugin geschreven.

Gebruikers

Één, twee, 10, 100 of meer gebruikers? Alles is mogelijk met WordPress.

WordPress SEO

Als je eenmaal je WordPress website hebt, wil je natuurlijk ook gevonden worden in zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie speelt daarbij een grote rol.

Overige Informatie

Extra onderdelen waar je eens naar kan kijken om alles uit je website te halen. Zo kan je langslopen hoe bekende WordPress websites eruit zien, hoe je een contactformulier toe kunt voegen of wat je bij een vergeten wachtwoord moet doen.

Wat verder?

Je hebt de handleiding doorlopen en beschikt nu over je eigen WordPress website. Betekent dit dat je nu klaar bent? Ja en nee.

Je hebt natuurlijk je doel bereikt: een eigen WordPress website, maar er zijn nog genoeg WordPress geheimen die je kunt ontdekken. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is wel mogelijk met WordPress. Om alvast een idee te krijgen van de mogelijkheden, kun je een kijkje nemen bij de nieuwsberichten of de informatie voor de meer gevorderde gebruikers. Mocht het zo zijn dat wat je wilt niet uitgelegd staat op de website, laat dit dan gerust weten. Er verschijnen namelijk regelmatig nieuwe berichten en veel ervan zijn voortgekomen uit vragen van bezoekers.

Andere Bronnen

Voor wie liever een handleiding in een handig PDF formaat zoekt, is het aangeraden om een kijkje te nemen op WPLounge.nl. Daar bieden ze de mogelijkheid aan om een gratis WordPress handleiding in PDF formaat te downloaden. Vergeet ook niet meteen een kijkje te nemen bij de andere informatieve artikelen over WordPress die daar te vinden zijn!

Voor wie nu al wat meer thuis is met WordPress is het natuurlijk aangeraden om verder op deze website te kijken. Zo worden er regelmatig nieuwe berichten geplaatst die ook voor meer gevorderde gebruikers interessant zullen zijn. Op die manier kan je het meeste uit je WordPress website blijven halen en leer je iedere keer weer iets nieuws.

Reacties zijn afgesloten.