Hoe maak je een pagina aan

Het is in WordPress niet alleen mogelijk om berichten aan te maken, maar ook pagina’s. Een pagina aanmaken lijkt erg op dat van een bericht, maar er zijn een paar kleine verschillen. In dit bericht zullen deze verschillen nader worden toegelicht.

Om aan je pagina te beginnen, ga je naar ‘Pagina’s > Nieuwe pagina’. Daar aangekomen kan je beginnen met het schrijven van je pagina.

Voor informatie over de onderdelen zoals de titel, inhoud, media, reacties en het publiceren, kun je een kijkje nemen bij het artikel Hoe maak je een bericht?, omdat deze hetzelfde zijn als bij een pagina. De overige opties worden hieronder besproken:

Pagina attributen
In dit vak kun je een aantal instellingen wijzigen voor het uiterlijk van de pagina en hoe hij in het standaard WordPress menu wordt weergegeven. Bij ‘Hoofd’ kan je een pagina aangeven waaronder deze pagina zal vallen. Op die manier is het mogelijk om een subpagina aan te maken.

De optie ‘Sjabloon’ geeft, afhankelijk van je thema, verschillende soorten sjablonen die je kunt gebruiken om je pagina anders op te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een sjabloon hebben speciaal voor foto pagina’s of met extra functionaliteiten zoals je laatste paar berichten onderaan de pagina.

Bij ‘Volgorde’ kan je een nummer opgeven voor de volgorde in het standaard WordPress menu. Hierbij gaan pagina’s met een laag nummer voor degene met een hoger nummer. Tegenwoordig wordt deze optie nog maar weinig gebruikt, omdat je ook eigen menu’s kunt samenstellen.

Uitgelicht bericht
Helemaal rechts onderin vind je de optie om een uitgelichte afbeelding in te stellen. Meestal heeft een uitgelicht afbeelding bij een pagina maar weinig nut, maar er zijn thema’s die er rekening mee houden. Indien je van een thema gebruikmaakt die overweg kan met uitgelichte afbeeldingen op pagina’s, kan je hier de afbeelding selecteren.

Wanneer alles naar wens is ingevuld, kan je je pagina publiceren. Je beschikt hierbij over dezelfde opties als bij een bericht, dus je kunt een pagina ook inplannen of afschermen met een wachtwoord.

Laat een reactie achter