Wat zijn WordPress menu’s?

Het is altijd handig als je op een website komt en er een menu beschikbaar is waarmee je naar de verschillende pagina’s op de website kunt navigeren. Bij WordPress wordt dit menu standaard gevuld met de pagina’s die je hebt aangemaakt, handig toch?

Standaard menu
Als je van de standaard menu structuur gebruik wilt maken, moet je er vaak op letten dat je een subpagina aanmaakt als je wilt dat de pagina niet in het menu zelf terecht komt, maar juist onder een andere pagina. Ook moet je een volgorde opgeven (dit kan je doen tijdens het aanmaken van de pagina) om aan te geven op welke locatie hij in je menu terecht komt, anders zoekt WordPress dit voor je uit en staat het waarschijnlijk niet in de volgorde die jij wilde. Het nadeel van deze volgorde, is dat er gebruikt wordt gemaakt van een nummer. Stel dat je nu een nieuwe pagina ergens tussen wilt hebben, dan zal je voor heel veel pagina’s dit volgorde-nummer moeten aanpassen. Verder is het ook niet mogelijk om bepaalde pagina’s uit een menu te filteren of categorieën erin te verwerken, terwijl je dit soms wel zou willen. Om die reden is het vaak handiger om zelf een aangepast menu te maken en die op je website te gebruiken.

Menu locaties
Afhankelijk van je thema, kan het zijn dat er meerdere locaties beschikbaar zijn voor het plaatsen van een menu. Standaard zal er op één van deze locaties je pagina’s worden weergegeven en kan je onder ‘Weergave > Menu’s’ de andere beschikbare locaties vinden. Voor het gebruik van de verschillende locaties, word je wel verplicht om een eigen menu aan te maken. Je hebt dan volledige controle over wat je wel en niet in het menu wilt weergeven.

Wil je meteen beginnen met het aanmaken van een menu? Lees dan meer in het bericht: Zelf een aangepast menu maken. Het is zelfs mogelijk om deze aangepaste menu’s (Custom menus) in widgets te plaatsen en ze zo op nog meer plekken op je website weer te geven (bijvoorbeeld in de zijbalk of de footer).

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter