Welk WordPress thema is dat?

Je hebt je vast wel eens afgevraagd “Welk WordPress thema is dat?” toen je op een website kwam. Natuurlijk maakt niet elke website die je ziet gebruik van een WordPress thema, maar doordat WordPress tegenwoordig achter meer dan 25% van de websites zit, is dit helemaal niet zo’n gekke vraag.

Hoe kan je een WordPress thema achterhalen?

Natuurlijk kan je naar de broncode van de website kijken om te zien of er gebruik gemaakt wordt van een WordPress thema, maar het kan ook een stuk makkelijker. Er zijn namelijk websites beschikbaar die dit voor je uitzoeken. Een voorbeeld hiervan is What WordPress Theme is That?

Het enige wat je op de website hoeft te doen, is de URL in te vullen van de website waar je het thema van wilt achterhalen. Vervolgens klik je op het zoekicoon en de informatie zal worden opgehaald. Mocht de website niet aan kunnen geven wat het thema is, dan kan dit door twee dingen komen:

[website] does not appear to be a WordPress website

De website die je hebt ingevuld, blijkt geen WordPress website te zijn. Om die reden zal er dus ook geen WordPress thema gevonden kunnen worden.

WordPress detected, but the specific theme details could not be found

In dit geval maakt de website wel gebruik van WordPress, maar niet van een standaard thema. Dit betekent dus dat de website gebruik maakt van een eigen gemaakt thema.

In sommige gevallen zal er worden aangegeven dat het thema een child-theme betreft. In dat geval is het thema gebaseerd op een (meestal gekocht) WordPress thema, maar aangepast aan eigen eisen. Als er in dit geval nog achterhaalt kan worden van welk thema origineel gebruik gemaakt werd, zal dit ook worden weergegeven. Let er in dat geval wel op dat het originele thema er drastisch anders uit kan zien.

WordPress plugins achterhalen

Naast het WordPress thema, kijkt de website ook naar de geïnstalleerde WordPress plugins. Mocht er dus bepaalde functionaliteit op een website beschikbaar zijn, dan kan je daarmee ook achterhalen of ze er een bepaalde plugin voor gebruiken. Hoewel ze niet alle plugins kunnen detecteren, zullen de meest populaire WordPress plugins wel weergegeven worden.

Alternatieven

Naast de eerder genoemde website, bestaan er ook alternatieven. Zo kan je isItWP of WPThemeDetector ook gebruiken. Deze websites beschikken over dezelfde opties, al zijn ze iets anders weergegeven.

 

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter