Oplossing: Kan geen plugin of thema meer installeren

Het komt nog wel eens voor dat een nieuwe plugin of thema niet geïnstalleerd kan worden. Indien je dan de foutmelding: “Download mislukt. Het is niet gelukt om de aanvraag op te slaan in een tijdelijk bestand.” krijgt, biedt dit artikel een aantal oplossingen om dit te verhelpen.

Datalimiet/schijfruimte

De meest voorkomende oorzaak van dit probleem is het datalimiet van je website. Als je bijvoorbeeld een aantal foto’s hebt toegevoegd en vervolgens een thema wilt updaten, maar met de foto’s het datalimiet had bereikt, dan kan de update niet verwerkt worden. Het eerste wat je dus moet doen is in het dashboard van je webhost (bijvoorbeeld DirectAdmin) kijken of dit niet het probleem is. Zorg er ook voor dat je je dataverbruik update indien dit mogelijk is, want bij sommige webhosts wordt dit niet real-time bijgehouden en kan het lijken of je nog ruimte over hebt terwijl dit niet het geval is.

Foutieve plugin/thema

Als het datalimiet niet bereikt is en je nog voldoende ruimte over hebt, dat kan het goed zijn dat een plugin of je actieve thema het probleem veroorzaakt. Indien je net van thema gewisseld bent en de problemen daarna begonnen zijn, is het verstandig om tijdelijk terug te gaan naar je oude thema om te kijken of alles dan weer werkt. Ben je niet kortgeleden van thema gewisseld, dan kan je ervan uitgaan dat het probleem daar niet ligt.

Wat betreft de plugins: de makkelijkste manier om erachter te komen of er één dwars zit, is door ze allemaal te deactiveren (niet verwijderen). Als je alle plugins hebt gedeactiveerd, behalve degene die je wilt updaten, moet je langslopen of het updaten nu wel werkt. Is dit het geval, dan zorgt één van je plugins voor het probleem. Om er precies achter te komen welke dat is, zal je ze één voor één moeten activeren en moeten uitproberen of het probleem weer ontstaat. Wanneer je de plugin hebt gevonden die dwars zit, dan is het handigste om deze te verwijderen en een alternatieve plugin ervoor te vinden of hem tijdelijk te deactiveren totdat er een update voor beschikbaar komt.

Verkeerde bestandsrechten

Het probleem kan ook worden veroorzaakt door verkeerde bestandsrechten. Loop dus voor de zekerheid even langs of mappen de rechten ‘755’ hebben en bestanden ‘644’. Voor meer informatie over de bestandsrechten, kan je het bericht ‘WordPress bestandsrechten toekennen‘ raadplegen.

Mocht je probleem na deze uitleg nog niet verholpen zijn, laat dan gerust een reactie achter of neem contact op voor verdere hulp.

Eén reactie

Laat een reactie achter