Berichten plannen

Om je website up to date te houden, moet je om de zoveel tijd inloggen en nieuwe berichten of pagina’s schrijven. De ene keer heb je hier meer inspiratie voor dan de andere keer, en zo kan het voorkomen dat je de ene keer zo een aantal berichten schrijft en de andere keer met moeite maar één.

In het geval dat je veel inspiratie hebt, en dus een aantal berichten hebt geschreven, wil je vaak niet dat alles meteen online komt. Het zou fijner zijn als je kon aangeven wanneer het bericht op je website te zien is, zodat je het over een bepaalde tijd kunt verdelen. Gelukkig is dit mogelijk in WordPress.

Hoe plan je berichten in
Op het moment dat je bezig bent met het schrijven van een bericht, kun je rechts in het vak “Publiceren” zien wanneer het bericht zal worden geplaatst. Standaard staat dit op “Onmiddelijk” maar als je op “Bewerken” ernaast klikt, krijg je een optie te zien om een publicatiedatum in te stellen. Wanneer je de betreffende datum hebt ingevoerd, klik je op “OK” om het op te slaan. De blauwe knop die je gebruikt om de berichten te publiceren, zal nu “Inplannen” heten. Wanneer je hierop klikt, zal het bericht vanzelf online komen op de zojuist ingestelde datum en tijd. Tussentijds kan je het bericht blijven bewerken zonder dat je opnieuw de plandatum hoeft in te stellen.

Zoals je ziet is het erg gemakkelijk om een bericht voor een bepaalde dag in te plannen. Op deze manier kan je dus op een dag met veel inspiratie een aantal berichten schrijven, en ze vervolgens verspreid op je site laten verschijnen zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Voor als je vaak van deze functie gebruik gaat maken, bestaat er ook een plugin die zich hierin gespecialiseerd heeft en in een kalender weergeeft wanneer welk bericht gepubliceerd zal worden. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Dit artikel beschrijft het later, automatisch, publiceren van berichten, maar kan ook worden toegepast op pagina’s.

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter