WordPress Editorial Calender

Standaard is het in WordPress mogelijk om berichten en pagina’s in te plannen om ze op een ingestelde datum op de website te publiceren. Degene die dit vaker gebruiken zijn vast al op een probleem gestuit: het is niet makkelijk te zien welke berichten voor wanneer staan ingepland.

Editorial Calender plugin
Om dit probleem tegen te gaan, en het over het algemeen gewoon makkelijker te maken om berichten in te plannen, is er de WordPress Editorial Calender. De plugin auteur heeft een test website opgezet, zodat het mogelijk is om de plugin eerst uit te proberen voordat je hem op je eigen website installeert. Deze test website is hier te vinden en je kunt erop inloggen met de gebruikersnaam “test” en het wachtwoord “test”.

Installeren en gebruik
De plugin is op de gebruikelijke manier te installeren via FTP of in het admin dashboard onder “Plugins > Nieuwe plugin”. Wanneer de plugin is geïnstalleerd en geactiveerd, is hij te vinden onder “Berichten > Kalender”.

De kalender geeft een volledig overzicht van de ingeplande berichten, maar het beschikt ook over de functionaliteit om in de kalender direct een bericht aan te maken. In het kort hieronder de hoofdfuncties die de plugin bevat:

  • Een overzicht van al je berichten en wanneer ze worden gepubliceerd.
  • Verslepen om de ingeplande datum van de berichten te wijzigen.
  • Concepten bewerken met de plugin’s eigen concept-bewerker.
  • “Snel Bewerken” voor het aanpassen van titel, inhoud en datum.
  • Berichten publiceren of concepten bewerken.
  • Snel de status van je berichten inzien.
  • Berichten van meerdere auteurs beheren.

 

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter