Admin Dashboard kleurschema’s aanpassen

Sinds WordPress 3.8 is het mogelijk om het admin dashboard door middel van kleurschema’s een ander uiterlijk te geven. Standaard worden er 8 kleurschema’s geleverd met de WordPress installatie, maar dit kan je simpelweg uitbreiden door verschillende plugins of door ze zelf te maken.

Waarom kleurschema’s
De mogelijkheid om het admin dashboard naar je zin te kleuren zorgt ervoor dat je WordPress website nog persoonlijker kan worden. Ook kan het soms fijn zijn om wat donkerdere kleuren te gebruiken als je bijvoorbeeld vaak ’s avonds berichten schrijft. Verder zijn er allerlei mogelijkheden te bedenken waarom je de kleuren aan zou willen passen. Zelf vind ik het namelijk fijn om eens in de zoveel tijd het kleurschema te veranderen om niet altijd tegen hetzelfde admin dashboard aan te kijken.

Hoe kan je het kleurschema wijzigen
Om het huidige kleurschema te wijzigingen, moet je naar “Gebruiker > Je profiel” gaan. Daar aangekomen krijg je meteen de kleurschema’s in beeld te zien. Je kunt een kleurschema aanklikken en vervolgens wordt hij meteen toegepast.

Meer kleurschema’s toevoegen
Indien de standaard 8 kleurschema’s je niet genoeg zijn, is het ook mogelijk om de “Admin Color Schemes” plugin te installeren om nog 8 kleurschema’s toe te voegen. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, zal je onder “Gebruikers > Je profiel” direct de nieuwe kleurschema’s vinden. Je kunt ook de code van de plugin doorlopen om zelf een idee te krijgen hoe de kleurschema’s gemaakt worden en ermee experimenteren.

Zelf kleurschema’s samenstellen met plugin
Er bestaat ook een plugin om zelf kleurenschema’s samen te stellen door simpelweg een aantal kleuren te kiezen. Dit is de HS Custom Admin Theme plugin en werkt, helaas, op het moment van schrijven niet goed met de laatste WordPress versie (4.0/4.1). Het is wachten op een update ervan, of totdat er een andere, betere, plugin zijn plek inneemt.

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter