Premium WordPress themes

Premium WordPress themes zijn thema’s waarvoor je moet betalen. Hiervoor krijg je dan wel een goed gebouwd thema met extra opties zodat je hem naar je eigen wensen kan aanpassen en vaak ook (een jaar) ondersteuning bij eventuele problemen er mee. Allerlei dingen die je niet bij een gratis WordPress krijgt, maar wat betaal je nou precies voor deze extra’s?

Verschillende Premium WordPress Themes aanbieders

Afhankelijk van de website waarop je je premium theme koopt, verschilt de prijs. Over het algemeen zal je rond de €30 – €90 voor een thema kwijt zijn, afhankelijk van het soort thema dat je aanschaft (zakelijk, webshop, blog, etc). Ook zijn er websites die pakketten met verschillende thema’s aanbieden. Omgerekend heb je dan vaak een thema voor nog maar enkele euro’s. Een aantal Premium WordPress Theme aanbieders zullen hieronder worden langsgelopen. Kijk gerust rond wat ze te bieden hebben en schaf pas iets aan als je er absoluut zeker van bent. Per premium aanbieder zullen een aantal voor- en nadelen worden besproken en ook de prijsrange. Let erop dat de weergegeven prijzen in dollars zijn en niet in euro’s. De prijs zal dus omgerekend naar euro’s iets lager liggen.

Themeforest

Themeforest is voor de meeste mensen de bekendste op het gebied van premium wp_themeforest_logoWordPress themes. Themeforest beschikt over bijna 5000 verschillende premium WordPress themes en is daarmee de grootste aanbieder ervan. Themeforest is meer een plek voor ontwikkelaars om hun themes aan te bieden, dan dat ze door Themeforest zelf gemaakt worden. De themes worden echter wel door Themeforest gekeurd voordat ze op de website terecht komen.

Doordat de themes door verschillende ontwikkelaars zijn gemaakt, verschillen de prijzen ook erg. Zo zijn er themes van $39, maar ook die oplopen tot $100. Daarnaast zijn de themes alleen los te koop, omdat ze van verschillende ontwikkelaars afkomstig zijn. Er is dus geen mogelijkheid om meerdere themes aan te schaffen in een pakket, waardoor ze per stuk goedkoper uit zouden komen. Waar je ook rekening mee moet houden is dat een theme moet worden bijgehouden door de betreffende ontwikkelaar. De ene is hier meer mee bezig dan de ander, dus let goed op de waardering die aan het theme wordt gegeven. Hieraan kan je zien wat anderen van het theme vinden en sta je achteraf niet voor onaangename verassingen.

Prijsrange: $28 – $63 per thema
Alle thema’s te koop voor: Niet van toepassing (alleen individueel te koop)

Voordelen:

 • Grootste aanbod (bijna 5000 themes)
 • Thema’s zijn door themeforest zelf langsgelopen en beoordeeld
 • Rating systeem (aflezen wat de community vindt)
 • Handig zoek systeem voor thema’s

Nadelen:

 • Veelgebruikte thema’s en zijn dus minder uniek
 • Thema’s alleen los te koop en geen pakketten
 • Hulp loopt via de ontwikkelaar en niet via themeforest’s 24/7 hulplijn

Naar de WordPress themes van Themeforest.

Elegant Themes

Op dit moment krijg je bij Elegant Themes het meeste waar voor je geld. Ze bieden namelijk 8wp_elegant_themes_logo7 themes aan voor een bedrag van $69. Dat betekent dat je nog geen $0,80 per theme betaalt. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat dit een jaarlijks bedrag is. Je kunt er echter ook voor kiezen om éénmalig$249 te betalen en dan mag je voor altijd alle themes en plugins downloaden die ze gemaakt hebben of zelfs nog gaan maken.

Alle themes zijn door Elegant Themes zelf ontwikkeld en werken dus perfect samen met de laatste versie van WordPress. Bij problemen met een theme kan je altijd contact met ze opnemen voor ondersteuning.

Voor meer informatie over Elegant Themes kun je ook eens naar dit bericht kijken.

Prijsrange: Niet van toepassing (geen individuele thema’s te koop)
Alle thema’s te koop voor: vanaf $69 per jaar, of eenmalig $249 voor lifetime; dus altijd toegang

Voordelen:

 • Erg goedkope thema’s (omgerekend per stuk)
 • Goede support bij problemen
 • Alles door elegant themes zelf gemaakt

Nadelen:

 • Oudere thema’s zijn niet zo goed meer voor huidige smaak
 • Alles-of-niets principe (geen individuele thema’s te koop)

Naar Elegant Themes

ThemeFuse

ThemeFuse biedt op dit moment net iets meer dan 30 WordPress themes aan. De meestewp_themefuse_logo themes zijn $45 of $55, maar er zitten er ook een aantal tussen van $95. Er is ook een pakket beschikbaar van $195 per jaar waarbij je toegang krijgt tot al hun themes.

De themes zijn opgedeeld voor specifieke doeleinden zoals fotografie, portfolio’s, reizen, bloggen, etc. Met hun (simpele) zoekfunctie is het mogelijk om de themes hierop te filteren. Een groot voordeel van ThemeFuse is dat ze je aanbieden om hun themes eerst uit te proberen voordat je er een koopt in het TestLab. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en zal je achteraf niet voor verassingen komen te staan.

Prijsrange: $45 – $90 per theme
Alle thema’s te koop voor: $195/jaar

Voordelen:

 • Test-before-you-buy mogelijkheid
 • Goede support voor elk theme
 • Alle thema’s door Themefuse zelf gemaakt
 • Gericht op specifieke soorten websites

Nadelen:

 • Klein aanbod in verhouding met andere aanbieders

Direct naar ThemeFuse

WooThemes

WooThemes is vooral gericht op de zakelijke markt en daar zijn de prijzen ook naar. De meeste themes zijn namelijk rond de $79. Wel is er een pakket beschikbaar van $399 waarbij je toegang krijgt totwp_woothemes_logo al hun themes, 55 om precies te zijn, en een jaar ondersteuning.

WooThemes is ook de ontwikkelaar van WooCommerce (een plugin waarmee je een WordPress webshop kan maken). Mocht je daar dus van gebruik maken, dan zijn de WooThemes waarschijnlijk wel iets voor jou; er zijn er namelijk veel die perfect samenwerken met de WooCommerce plugin.

Prijsrange: $39 – $139 per theme
Alle thema’s te koop voor: $399/jaar

Voordelen:

 • Speciaal voor webshops (WooCommerce)
 • Pakket beschikbaar

Nadelen:

 • Meeste themes aan de dure kant

Naar WooThemes

Themes Kingdom

Op dit moment beschikt Themes Kingdom over 47 WordPress themes en ze brengen elke maand minstens 1wp_themeskingdom_logo nieuwe theme uit. De prijzen van de themes zijn gemiddeld $40 – $55, maar ze hebben ook een aantal goedkopere van $25.

Themes Kingdom biedt ook pakketten aan waarbij je een jaar lang over alle themes beschikt. Dit is mogelijk voor $129 $97/jaar, of door éénmalig $329 $247 te betalen; in dat geval heb je voor altijd toegang tot alle themes.

Prijsrange: $25 – $55 per theme
Alle thema’s te koop voor: (tijdelijk) $129 $97/jaar, of (tijdelijk) $329 $247 voor altijd

Voordelen:

 • Mooie themes
 • Goede hulp
 • Niet duur

Nadelen:

 • Klein aanbod

Direct naar Themes Kingdom

Themify

Themify richt zich speciaal op de niet-programmeerders met hun themes. Ze hebben namelijk een speciaal Dragwp_themify-logo & Drop systeem waarmee je snel en gemakkelijk themes aan je eigen wensen kunt aanpassen, zonder dat er code bij komt kijken.

De themes zijn $49 en als je de Photoshop bestanden erbij wilt $69. Je kunt er ook voor kiezen om een “Club membership” te nemen, waar je al vanaf $79/jaar toegang krijgt toch alle themes.

Prijsrange: $49 – $69 per theme (tijdelijk 1 plus 1 gratis)
Alle thema’s te koop voor: vanaf $79/jaar tot $139/jaar

Voordelen:

 • Themes zien er goed uit
 • Alles door Themify zelf gemaakt
 • 30 dagen niet goed geld terug
 • Drag & Drop functionaliteit voor makkelijk aanpassen

Nadelen:

 • Oudere themes minder mooi
 • Geen lifetime pakket

Ga naar de Themify website

MyThemeShop

MyThemeShop biedt op dit moment 82 themes en heeft daarmee al meer dan 200.000 mensen blij gemaakwp_mythemeshop_logot. Elk thema is door hen zelf ontwikkeld en is gericht op snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Bij eventuele problemen staat er 24/7 iemand voor je klaar en ook bieden ze video tutorials om je met onderdelen op weg te helpen. Voordat je een theme aanschaft, heb je demogelijkheid om hem in een uitgebreide demo weergave te zien. Daarin is het mogelijk om na te gaan hoe het theme op verschillende apparaten wordt weergegeven, maar ook welke thema-opties er standaard bij worden geleverd om het theme naar eigen wensen aan te passen.

Voor wie er meerdere leuke themes tussen het aanbod ziet staan, is er ook de mogelijkheid om een pakket af te sluiten. Hiervan zijn twee varianten beschikbaar: het goedkoopste pakket waarbij je éénmalig $87 betaald en vervolgens $15/maand, of éénmalig $127 en vervolgens ook $15/maand. Bij beide pakketten krijg je toegang tot alle themes (en per maand komt er minstens 1 nieuwe theme uit). In het duurdere pakket krijg je daarnaast ook toegang tot de premium plugins die ze hebben ontwikkeld.

Prijsrange: $69 per theme (tijdelijk $45)
Alle thema’s te koop voor: vanaf $87 voor de eerste maand (daarna $15/maand) tot $127 voor de eerste maand (daarna $15/maand)

Voordelen:

 • Moderne en responsive themes
 • Thema’s geoptimaliseerd voor snelheid
 • 24/7 support
 • Uitgebreide thema-demo’s
 • Minstens 1 nieuwe theme per maand

Nadelen:

 • Geen lifetime pakket

Ga snel naar MyThemeShop

Natuurlijk zijn er meer aanbieders van premium WordPress themes dan degene die in dit overzicht worden weergegeven. Let er bij andere aanbieders altijd goed op of de themes up-to-date zijn met de laatste versie van WordPress en of de ontwikkelaars goed te bereiken zijn voor het geval er problemen zijn met je aangeschafte theme.
Dit overzicht is mede tot stand gekomen door WPLounge.nl

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter