Goedkope premium WordPress themes van Elegant Themes

Gemiddeld kost één enkele premium WordPress theme al gauw rond de 45-50 dollar. Bij Elegant Themes betaal je op dit moment maar 69 dollar, en dan krijg je niet één theme, maar wel 87 themes! Omgerekend is dit dus maar $0,79 per theme (oftewel maar iets van €0,69).

Wat biedt Elegant Themes?

Elegant Themes is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het ontwikkelen van de meest ‘elegante’ WordPress themes. Deze zijn helaas niet los te kopen, maar alleen als pakket waarbij je recht hebt op alle themes die ze ontwikkeld hebben (en die ze binnen het jaar nog ontwikkelen). Zo’n pakket heb je al vanaf $69 per jaar (zo’n €59), maar je kunt ook het Lifetime pakket kiezen van $249 en dan heb je zelfs recht op alle WordPress themes die ze ooit nog gaan ontwikkelen.

Naast themes zijn er ook een aantal plugins ontwikkeld. De plugins zitten niet in het goedkoopste pakket van $69, maar wel in het “Developer” pakket van $89 per jaar en het eerder besproken Lifetime pakket.

Themes van Elegant Themes

Het klinkt leuk die themes voor nog geen 80 cent, maar zijn ze ook goed? Jazeker! De wat oudere themes zijn op dit moment een beetje achterhaald, maar de nieuwere themes zijn het zeker waard (en al helemaal voor zo’n klein bedrag). Hieronder vind je een aantal van de nieuwere themes die door Elegant Themes wordt aangeboden:

Allereerst het meest bekende theme van: Divi.

divi_thumb

Het Divi theme maakt gebruik van modules en heeft een eigen pagebuilder. Hierdoor is het heel makkelijk om de meest mooie pagina’s te kunnen creeëren. Verder is het theme met de ingebouwde thema opties volledig aan te passen. Dus ook zonder technische kennis, kan je dit theme naar eigen wensen aanpassen.

Nexus

nexus_thumb

Nexus is een WordPress magazine-style theme die beschikt over een homepage builder, verschillende extra widgets en een aantal advertentie-klare plekken. Ook is het een volledig responsive theme.

Vertex

vertex_thumb

Vertex is een WordPress theme waarvan je perfect een portfolio kunt maken. Het theme is gemaakt voor scrollen en wederom volledig responsive.

Fable

fable_thumb

Een theme speciaal gemaakt voor bloggers. Volledig responsive en bevat verschillende pagina sjablonen voor onder andere een galerie en contact formulieren. Een mooi modern theme die makkelijk lezen van je blogberichten mogelijk maakt.

En zo zijn er nog veel meer te ontdekken..

Plugins van Elegant Themes

Voor $20 meer dan het basispakket, oftewel $89, heb je ook toegang tot 5 plugins van Elegant Themes. Dit komt neer op $4 per plugin, wat alsnog niet veel geld is. Je kunt er ook voor kiezen om het Lifetime pakket aan te schaffen van $249, want daar zitten de plugins ook bij. Onderstaand een aantal van deze plugins uitgelicht:

Monarch Social Media Sharing
Monarch is een plugin die op allerlei manieren social media knoppen aan je website kan toevoegen. Zo kan je ervoor kiezen om standaard deelknoppen boven en onder je berichten te plaatsen, maar je kunt ook gebruik maken van pop-ups of de knoppen aan de zijkant van je website weergeven.

Elegant Page Builder
Misschien wel de handigste plugin van Elegant Themes: de page builder. Hiermee kan je op een makkelijke manier de meest mooie pagina’s maken, je hoeft namelijk alleen de onderdelen op de pagina te slepen. Elegant Themes heeft ook een video gemaakt waarin je kunt zien hoe gemakkelijk je een pagina met een image slider en verschillende kolommen kunt maken. En dit is maar één van de vele mogelijkheden.

Elegant Shortcodes
Shortcodes zijn kleine stukjes code die je in een bericht of op een pagina kunt plaatsen en waar een bepaalde functionaliteit achter zit. Zo kan je met weinig programmeer-kennis heel gemakkelijk een waarschuwingsblok of zelfs slideshows maken. Het grote voordeel van de shortcode plugin is dat ze niet alleen in hun eigen themes werken, maar ook in elk ander theme. Zo hou je altijd je gewenste functionaliteiten bij de hand.

Wanneer welk pakket?

Elegant Themes biedt 3 verschillende pakketten aan, maar wat krijg je er nou precies voor en welke is voor mij het meest geschikt?

Personal ($69/jaar): Hiermee krijg je een jaar toegang tot alle themes die Elegant Themes ontwikkeld heeft (87 op dit moment). Verder heb je ook toegang tot de nieuwe themes die in dat jaar uitkomen en alle theme updates. Zo blijft je theme altijd werken met de laatste versie van WordPress.

Developer ($89/jaar): Met het developer pakket, krijg je bovenop de toegang tot de themes ook toegang tot de plugins van Elegant Themes. En zeg nu zelf: zijn die 5 plugins de $20 per jaar extra niet meer dan waard?

Lifetime ($249/éénmalig): Als je verwacht dat je vaker themes en plugins van Elegant Themes gaat gebruiken, om bijvoorbeeld elke paar jaar je website een nieuw uiterlijk te kunnen geven, dan is het al gauw verstandig om het Lifetime pakket aan te schaffen. Hierbij betaal je maar éénmalig een bedrag, en vervolgens heb je voor altijd toegang tot alle themes en plugins die Elegant Themes biedt of nog gaat aanbieden. Dit is zeker een optie die je moet overwegen als je verwacht veelvuldig gebruik te gaan maken van de themes of plugins.

Waar je ook rekening mee moet houden, is dat Elegant Themes al een aantal keer de prijzen omhoog heeft gedaan (wat niet raar is als je steeds meer aanbiedt). Zo waren ze in 2008 begonnen met $19,95 per jaar, is dit in 2010 naar $39 gegaan en in maart 2014 naar $69 voor het goedkoopste pakket. Het is bij Elegant Themes echter zo dat als je nu een pakket afsluit voor bijvoorbeeld $69 per jaar, en ze de prijzen omhoog doen, jij gewoon die $69 per jaar mag blijven betalen! Bij het Lifetime pakket geldt hetzelfde, als je het eenmaal hebt aangeschaft en de prijzen gaan omhoog, hoef je niks bij te betalen.

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter