Automatisch berichten plaatsen op social media met Twitterfeed

Wanneer je vaak nieuwe berichten schrijft op je website, is het handig om mensen hierover in te lichten via social media. Nu kan het voorkomen dat je een keer iets schrijft en dit vervolgens vergeet te delen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Om dit tegen te gaan is er een website, genaamd TwitterFeed, die dit automatisch voor je kan regelen.

Hoe werkt het
TwitterFeed houdt de RSS pagina van je website in de gaten. Elke keer als daar iets nieuws op verschijnt, worden de eerste paar regels van je bericht eruit gepakt en vervolgens op de social media naar keuze geplaatst. Hierbij wordt in het berichtje ook een verkorte url toegevoegd, zodat mensen erop kunnen klikken om je volledige bericht te zien.

Verder geeft TwitterFeed ook informatie over de hoeveelheid kliks je per link hebt gehad, zodat je zelf kunt zien hoeveel mensen doorgeklikt zijn naar je website na het lezen van het bericht.

TwitterFeed gebruiken
Om TwitterFeed in gebruik te nemen, hoef je maar een paar simpele stapjes door te nemen. Allereerst moet je een account aanmaken op de TwitterFeed website. Nadat je dit gedaan hebt, moet je de RSS feed van je website koppelen aan je account. In de meeste gevallen kun je hiervoor de volledige url van je website gebruiken (bijv. www.wpsitemaken.nl) of met “/feed” erachter geplaatst. Wanneer je je website hebt ingevuld, kun je controleren of de RSS feed gezien wordt door op “Test” te klikken. Wanneer de url is goedgekeurd, kun je onder “Advanced Settings” nog een aantal dingen instellen, zoals hoe vaak gecontroleerd moet worden op nieuwe berichten en hoeveel berichten per keer gepubliceerd mogen worden. Wanneer je dit naar wensen hebt ingesteld, kun je door naar de volgende stap: je gewenste social media aan je account koppelen.

Het koppelen gebeurt door op het social media onderdeel te klikken dat je wilt koppelen. Er zal een pagina openen waarop je een eerder gekoppelde account kunt kiezen, of een nieuwe kunt toevoegen. Kies ervoor om een nieuwe toe te voegen en vul de benodigde gegevens in om in te loggen en TwitterFeed te authoriseren. Nadat je dit gedaan hebt, kom je weer terug bij de pagina en staat je account geselecteerd. De velden onder het kopje “UTM Tags” kun je laten zoals ze zijn. Klik onderaan op de pagina op “create service” en je account is gekoppeld. Als je meer accounts wilt koppelen, kun je dat op dezelfde manier doen als net is beschreven. Wanneer je hiermee klaar bent, klik je onderin op “All done” en daarna op “Go to dashboard”. Daar aangekomen zie je op welke accounts je berichten voortaan automatisch worden gepubliceerd.

Tekortkomingen
Bij TwitterFeed is het op dit moment alleen mogelijk om je account aan Twitter, Facebook of LinkedIn te koppelen. Voor andere social media integratie, kun je er ook voor kiezen om de Jetpack plugin te gebruiken. Voor meer informatie over het koppelen van Jetpack aan je social media, zie het artikel delen met de Jetpack plugin.

Laat een reactie achter