Verwijder het standaard readme.html bestand

Bij de bestanden van WordPress wordt ook standaard een readme.html bestand geleverd. Hierin wordt informatie over WordPress weergegeven, waaronder de versie. Het wordt aangeraden om het versienummer van je WordPress installatie te verbergen, maar vaak wordt vergeten dat deze ook uit het readme.html bestand te halen is.

Waar verwijder ik het bestand

Het readme.html bestand is te vinden in de root van je website. Vaak is dit de map “public_html” of “www”, hierin staan ook de rest van de WordPress mappen zoals “wp-admin” en “wp-content”. Je zult dus via een FTP programma naar de root van je website gaan. Daar aangekomen kan je gewoon het readme.html bestand selecteren en verwijderen.

Het readme.html bestand wordt met elke update van WordPress meegeleverd. Als je dus van WordPress 4.1 naar bijvoorbeeld 4.1.1 gaat, dan zal er opnieuw een readme.html in de root van je website staan die je moet verwijderen. Om het niet steeds opnieuw te moeten doen, kan je er ook voor kiezen om simpelweg de toegang tot het bestand te ontzeggen.

Toegang ontzeggen tot het bestand

Het nadeel van het verwijderen van je readme.html, is dat hij na elke update van WordPress weer terug zal worden gezet. Je kunt er daarom ook voor kiezen om in je .htaccess bestand aan te geven dat niemand toegang heeft tot het readme.html bestand. Op die manier zal de toegang ontzegd blijven, ook na een nieuwe update van WordPress en heb je er geen omkijken meer naar.

De code die je hiervoor aan je .htaccess moet toevoegen is als volgt:

<files readme.html>
   order allow,deny
   deny from all
</files>

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter