Laat je WordPress gebruikers inloggen met emailadres

Op heel veel populaire websites, zoals Twitter en Facebook, is het mogelijk om in te loggen met een email adres OF een gebruikersnaam. In WordPress is het standaard alleen mogelijk om in te loggen met de gebruikersnaam, maar waarom eigenlijk? In dit bericht zal worden uitgelegd hoe je je gebruikers voortaan ook met hun email adres op je WordPress website kan laten inloggen.

Waarom gebruikers laten inloggen met emailadres?

De voornaamste reden om je gebruikers te laten inloggen met hun emailadres, is gebruikersgemak. Als je een website met veel registraties hebt, kan het voorkomen dat een makkelijker gebruikersnaam al bezet is. Ook komt het nog wel eens voor dat een gebruiker per website een andere gebruikersnaam heeft, en die van jouw website simpelweg kan vergeten. Het is voor zo’n persoon dan handiger om ook in te kunnen loggen met het eigen email adres; dit wordt namelijk niet zo makkelijk vergeten.

Gebruikers laten inloggen met emailadres

Als een gebruiker zich registreert op je website, is hier een email adres voor nodig (want daar wordt de bevestiging naartoe gestuurd). Je beschikt dus bij je huidige gebruikers al over hun email adres. Het enige wat je nu nog moet doen, is de plugin ‘WP Email Login’ te installeren en activeren.

Nadat de plugin is geactiveerd, werkt hij meteen. Je kunt het uitproberen door uit te loggen en opnieuw in te loggen, maar dan met het email adres dat aan je account gekoppeld is.

Als alles goed is gegaan, zal je nu ingelogd moeten zijn met je emailadres als gebruikersnaam. Vanaf nu is het dus mogelijk voor alle bestaande gebruikers, en nieuwe, om hun emailadres te gebruiken om in te loggen op je website.

Heeft dit bericht je geholpen? Vergeet dan niet WPsitemaken te volgen op Twitter, Facebook of Google +. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief (te vinden in de zijbalk). Je ontvangt dan alle nieuwe berichten via de mail en blijft altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter