WordPress plugins deactiveren

Het komt nog wel eens voor dat een WordPress een update heeft en een plugin hier niet goed mee op kan gaan. Het is dan handig om te weten hoe je gemakkelijk alle plugins uit kunt schakelen, om te achterhalen waar het probleem precies zit. In dit bericht leggen we uit hoe je in één keer al je WordPress plugins kan deactiveren.

WordPress plugins deactiveren via backend

De eerste manier de we behandelen is ook meteen de makkelijkste. Je logt hiervoor in op je WordPress website en gaat naar Plugins > Geïnstalleerde plugins. Daar aangekomen kan je bovenin (naast “Plugin”) op een leeg vierkantje klikken. Als je dat hebt gedaan, zal er voor elke plugin een vinkje komen te staan. Vervolgens klik je op het dropdown menu wat hier net boven staat, en selecteer je de optie “Deactiveren”. Klik op uitvoeren en alle plugins worden gedeactiveerd. Mocht je een probleem hebben en het nu opgelost zijn, dan kan je een voor een de plugins activeren om te zien welke de boosdoener is.

plugins-selecteren

WordPress plugins deactiveren via FTP

Een andere manier om je WordPress plugins te deactiveren is via FTP. Deze optie kan je ook gebruiken als je door een verkeerde plugin niet langer in kunt loggen op je website. Je moet hiervoor naar de map wp-content navigeren. Daar aangekomen zie je een map genaamd “plugins”. Hernoem die map (bijvoorbeeld naar pluginsOud) en al je plugins zullen uitgeschakeld worden doordat ze niet langer gevonden kunnen worden.

plugins-map-hernoemt-error

Als je ze map nu weer hernoemt naar “plugins”, zullen de plugins weer aanwezig zijn in je admin paneel, maar wel allemaal gedactiveerd. Ook de instellingen zullen bewaard gebleven zijn, dus je hoeft niet bang te zijn voor het opnieuw instellen van je plugins als je ze weer activeert!

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter