WordPress 4.1 “Dinah” beschikbaar

Op 18 december is WordPress 4.1, genoemd naar jazz muzikant Dinah Washington, alweer uitgekomen. Maar wat zijn nou de vernieuwingen ten opzichte van versie 4.0?

Nieuw standaard thema
Vanaf WordPress 4.1 is er een nieuw standaard thema toegevoegd: Twenty Fifteen. Dit is een licht, simpel thema, gericht op het blogelement van WordPress. Het thema is standaard responsive en maakt gebruikt van Google’s Noto font family, waardoor het op iedere schermgrootte en in ieder taal goed leesbaar is.

Distraction-free writing
Een nieuwe optie die met versie 4.1 meekomt is het zogeheten ‘distraction-free writing’. Hiermee wordt de editor waarin je bericht schrijft op je volledig beeldscherm weergegeven en vallen alle afleidende onderdelen weg. Je kunt distraction-free writing aanzetten door in de editor op de knop distraction_free te klikken die je hier rechts ziet. Om vervolgens weer uit de schermvullende weergave te gaan, klik je opnieuw op deze knop.

WordPress taal aanpassen
Het is nu makkelijker dan ooit om de taal van je WordPress backend aan te passen. Onder ‘Instellingen > Algemeen’ heb je nu de optie ‘Websitetaal’ waarin je uit wel 44 talen kunt kiezen.

Overal uitloggen
Ben je wel eens ergens, buiten je eigen computer, ingelogd geweest en weet je niet meer of je wel hebt uitgelogd van je website? Dan is er vanaf nu de mogelijkheid om je overal, behalve van je huidige locatie, uit te loggen. Hiervoor moet je naar ‘Gebruikers > Je profiel’ gaan en kun je vervolgens op de optie ‘Uitloggen van alle andere sessies’ aanklikken.

Natuurlijk zijn er nog genoeg kleine verbeteringen aangebracht aan WordPress en zijn er verschillende bugs opgelost. De eerder genoemde punten zijn echter de meest opvallende vernieuwingen in de nieuwe WordPress versie. Verder wordt het natuurlijk uit beveiligingsoogpunten altijd aangeraden om de laatste versie van WordPress te installeren.

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter