Voeg GIFs van Giphy toe aan WordPress met Giphypress

Je komt het op steeds meer websites tegen: geanimeerde GIFs. De reden dat ze zo populair worden, is doordat je er goed reacties mee kan weergeven in je berichten en je lezers ze vaak erg leuk vinden om naar te kijken (wat weer leidt tot het vaker delen van je bericht).

Je kon altijd al GIFs aan je WordPress website toevoegen (door ze te uploaden zoals normale afbeeldingen), maar doordat je ze op je eigen website onderbracht kon een pagina / website er erg traag door worden. Dit is waar een website zoals Giphy.com handig is. Je kunt op die website namelijk verschillende GIFs opzoeken, maar ook zelf maken. Als je GIFs op de juiste manier invoegt, betekent dit dat je ze via de Giphy website kunt laden, wat ervoor zorgt dat jouw pagina’s hun snelheid houden.

Hoe voeg je GIFs toe aan je WordPress berichten en pagina’s

Er is een Giphypress plugin gemaakt waarmee je op een hele makkelijke manier GIFs aan je berichten toe kunt voegen. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin te installeren en activeren. Vervolgens wordt er een extra optie aan je WordPress editor toegevoegd.

giphypress-optie

Wanneer je op de Giphy optie klikt, krijg je een zoekveld te zien waarmee je je favoriete GIF kunt zoeken. Als je die gevonden hebt, kan je erop klikken zodat de optie “Embed into Post” zichtbaar wordt. Klik daar op en je GIF wordt aan het bericht toegevoegd. Nadat je het bericht gepubliceerd hebt op je website, kun je de bewegende GIF in actie zien!

excited-gif

Giphy voorbeeld

Dus, hoe gaat zo’n GIF er dan uitzien op je website? Nou zo:

Heb je een bericht waarin je een bepaalde reactie probeert over te brengen, dan kan je dit nu versterken met een zogeheten reaction-gif. Heb je een leuk voorbeeld van je eigen website? Laat het weten in een reactie!

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter