Verberg WordPress foutmeldingen

Als er iets fout gaat tijdens het inloggen met WordPress, wordt er info getoond die je uitlegt wat er precies verkeerd is gegaan. In sommige gevallen is dit goed, bijvoorbeeld als je je wachtwoord bent vergeten, maar het kan ook in het voordeel zijn van mensen die je site proberen te hacken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld locaties van mappen en bestanden achterhalen.

Een simpele manier om dit tegen te gaan, is door de foutmeldingen uit te schakelen. Dit doe je door het bestand ‘functions.php’ te openen, die in de map van je thema staat, en daar de volgende code aan toe te voegen:

add_filter(‘login_errors’,create_function(‘$a’, “return null;”));

Sla het bestand op en vanaf nu worden er geen berichten meer gegeven als er iets fout gaat tijdens het inloggen.

In het geval er meerdere ‘functions.php’ bestanden zijn, zorg er dan voor dat je degene veranderd die in je wp-content map staat.

Wat je ook kan doen, is de plugin Secure WordPress installeren. Deze plugin biedt verschillende opties om je site veiliger te maken, waaronder het verwijderen van de foutmeldingen. Mocht je dus geen risico willen lopen met het veranderen van ‘functions.php’, dan is deze plugin een goed alternatief.

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter