Rich Snippets foutmeldingen oplossen

Bij veel mensen komt het voor dat er bij gebruik van de Rich Snippet tool van Google foutmeldingen naar boven komen. Dit artikel gaat in op de foutmeldingen die mogelijk zijn onder het kopje “Geëxtraheerde gestructureerde gegevens” en hoe deze te verhelpen zijn op je WordPress website. De foutmeldingen die hierin besproken worden zijn de volgende:

Error: At least one field must be set for HatomEntry
Error: Missing required field “entry-title”.
Error: Missing required field “updated”.
Error: Missing required hCard “author”.

We lopen de oplossingen van deze problemen een voor een langs. Voor het oplossen van de problemen, wordt je geadviseerd om een child theme te maken en daar de aanpassingen in te doen.

Fout: Missing required field “entry-title”
Het probleem hier is dat er gezocht wordt naar de “entry-title” class en dat deze niet wordt gevonden. Het is te verhelpen door in je thema het bestand single.php te openen en daar te zoeken naar the_title”. De regel die je vervolgens vindt, zal waarschijnlijk in de richting van de volgende code eruit zien:

<h2 class="postTitle"><?php the_title(); ?> h2>

Het enige wat je hier hoeft aan te passen, is dat je de class “entry-title” aan de code moet toevoegen. Na het toevoegen ziet bovenstaande code er als volgt uit:

<h2 class="postTitle entry-title"><?php the_title(); ?> h2>

Wanneer je nu met de Rich Snippet tool opnieuw je website inspecteert, zal de fout met betrekking op de entry-title niet meer weergegeven moeten worden. Indien hij er nog steeds staat, probeer dan in andere bestanden op zoek te gaan naar “the_title” en de beschreven aanpassing daar ook te maken. Probeer dit net zolang totdat de foutmelding niet meer in de Rich Snippet tool wordt weergegeven. Onthoud daarbij meteen welk bestand je hebt aangepast om dit resultaat te krijgen, want dit bestand ga je ook nodig hebben voor het oplossen van de overige foutmeldingen.

Fout: Missing required field “updated”
In hetzelfde bestand als waar je de “entry-title” hebt toegevoegd, ga je op zoek naar “the_time”. De regel die je vindt, zal er (ongeveer) zo uit zien:

<span class="postDate"><?php the_time(); ?></span>

Hieraan dien je de class “date updated” toe te voegen. Dit zal er dan als volgt uit zien:

<span class="postDate date updated"><?php the_time(); ?></span>

Als je vervolgens in de Rich Snippet tool kijkt, zal de foutmelding verdwenen moeten zijn.

Fout: Missing required hCard “author”
In hetzelfde bestand als waar je de vorige twee meldingen hebt verholpen, moet je op zoek gaan naar “the_author” of “the_author_posts_link”. Je zult een stuk code vinden dat er (ongeveer) als volgt uit ziet:

<span class=”postAuthor”><?php the_author_posts_link(); ?></span>

Dit dien je te veranderen in het volgende stuk code:

<span class="vcard author postAuthor">
     <span class="fn"><?php the_author_posts_link(); ?></span>
</span>

Let er hierbij op dat je gebruikt maakt van twee span tags waarbij de buitenste de class “vcard author” moet bevatten. De binnenste tag bevat in dit geval de class “fn”, omdat de vcard dit verplicht.

Als je vervolgens in de Rich Snippet tool kijkt, zal de foutmelding verdwenen moeten zijn.

Fout: At least one field must be set for HatomEntry
Als je de overige fouten hebt opgelost, zal deze foutmelding vanzelf verdwenen moeten zijn.

De foutmeldingen zouden met deze simpele oplossingen te verhelpen moeten zijn. Mocht het zo zijn dat je na deze stappen alsnog de foutmeldingen te zien krijgt, neem dan contact met mij op.

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

2 reacties

 • Vibha zegt:

  Hallo,
  Ik heb in de child-theme onderstaande toegevoegd maar blijf de 2 foutmeldingen houden. Het betreft een website met meerdere pagina’s en een blog.

  Fout: Missing required field “updated”.
  Fout: Missing required hCard “author”.

  • Hoi Vibha,
   Je zou even langs moeten lopen of je de code wel in het juiste bestand hebt geplaatst. Het kan per thema namelijk verschillen welk bestand precies door de blogberichten wordt gebruikt en welke je dus met je child theme moet “overschrijven”.

   Groeten,
   Michel

Laat een reactie achter