Envato / ThemeForest account voor gratis goodies!

Envato is een groep van online marktplaatsen, waaronder ThemeForest. ThemeForest is een website waarop je ongelooflijk veel premium thema’s kunt kopen. Zo bieden ze bijvoorbeeld het bekende Avada thema aan. Naast dat hebben ze voor ieder wat wils, en kan je losse thema’s kopen.

Envato Account – Wat krijg je ervoor?

Maar, dat is niet waar dit bericht over zal gaan. Naast dat ThemeForest dus heel veel (WordPress) thema’s aanbiedt, geeft het ook vaak gratis bestanden weg. Elke maand zijn dit andere bestanden, wat inhoudt dat je soms zelfs gratis WordPress thema’s tegen zult komen. Als voorbeeld de gratis bestanden van deze maand (November, 2016):

gratis-bestanden-november

Let niet op de prijzen in de afbeelding. Dit zijn de prijzen waarvoor het bestand normaal verkocht wordt en als je op de pagina van een van de bestanden klikt, dan krijg je het volgende te zien:

gratis-downloaden-themeforest

Omdat er meerdere websites onder Envato vallen, krijg je ook toegang tot de gratis bestanden van die websites. Zo kan je in November naast een WordPress (WooCommerce) thema ook een gratis muziektrack downloaden, of zelfs code voor een eigen page loader.

Waarom een Envato account aanmaken?

De voornaamste reden: het is gratis, én elke maand worden er premium bestanden gratis aangeboden. Naast dit, is ThemeForest onderdeel van Envato en een ThemeForest account is nooit verkeerd. Het is namelijk de grootste online aanbieder van WordPress thema’s. Mocht je dus op zoek zijn naar een thema, dan kan je daar naar alle waarschijnlijkheid wel iets leuks tussen vinden! Kortom: waarom zou je er geen aanmaken?

Huidige en eerdere gratis bestanden

Voor wie geïnteresseerd is in wat er op dit moment de “Free files of the month” zijn, kan je op deze pagina terecht. Elke maand zullen daar de nieuwe bestanden worden weergegeven. Ook is het mogelijk om te zien wat er in het verleden is aangeboden. Een gebruiker van Envato heeft collecties gemaakt van alle gratis bestanden die ooit aangeboden zijn, opgedeeld per website. Zo kan je hier bijvoorbeeld de lijst van ThemeForest vinden. De andere collecties kan je op het profiel van de gebruiker vinden.

 

Michel Kraaijeveld is oprichter van WPsitemaken. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een eigen website te maken, zonder lastige handleidingen door te hoeven nemen. Zelf is hij al 6 jaar actief met WordPress en probeert zijn kennis op een simpele manier over te brengen aan anderen.

Laat een reactie achter